lørdag 4 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Cykelmotorvej får politisk opmærksomhed

kristian mouritzen 2020Flere beboere i Ørestad har gjort opmærksom på den farlige situation, der opstår når uforvarende naturelskere bevæger sig ud på Kalvebod Fælled. Her møder de lycraklædte cykelmotionister i fuld fart. Beboere har fået opmærksomhed om problemet i Amager Vest Lokaludvalg og på rådhuset. 

En gruppe bekymrede Ørestadbeboere havde forleden sat hinanden stævne på vinbaren Thorsteinsson’s for at diskutere mulighederne for at få cyklister og gående på Kalvebod Sti umiddelbart syd for Ørestad Syd til at passe bedre på hinanden. 

Stisystemet på Kalvebod Fælled er meget populært blandt pedalatleter, der bruger de mange, lange lige strækninger til at få god fart på deres racercykler. Stierne bruges imidlertid også af gående og børnefamilier, der vil nyde naturen på Kalvebod Fælled eller tage et smut over til Naturcenter Vestamager. 

Lige på Kalvebod Sti er der fire røde porte, der går fra bebyggelsen i Ørestad Syd direkte ud på en Kalvebod Sti, der officielt er en cykelsti, uden der dog er skiltet særligt tydelig dermed. 

kalvebod sti moede 2020 61Utrygt med barnebarn
Mødet var indkaldt af Kristian Mouritzen, der især anvender naturområdet, når han er sammen med sit barnebarn.

“Det må være muligt at finde en løsning, så farten på de hurtigtkørende cyklister reduceres på strækningen mellem Kanonvej og Kanalvej. Der er kommet nogle rumleriller, men de er ikke placeret ved alle portene, så det giver ikke rigtig nogen mening. Der er også kommet et skilt med legende børn, men det er jo i sig selv ikke med til at sænke farten på strækningen,” fortæller han. 

Belysning forbudt
På mødet efterlyste han ideer til, hvilke tiltag der kunne få cyklisterne til at dæmpe farten. Medlem af Amager Vest Lokaludvalg Nick Vikander foreslog, at man ændrede belægningen og erstattede asfalten med grus. Forskellige muligheder for bump og chikaner blev også diskuteret, men udfordringen på strækningen er, at den slags fartdæmpende foranstaltninger ikke må etableres, uden de er oplyste - og Naturstyrelsen har af hensyn til dyrelivet på Kalvebod Fælled nedlagt forbud mod, at der etableres belysning på strækningen, trods det, at den ligge klods op af de veloplyste anlæg omkring eksempelvis 8Tallet og Stævnen.

 Naturparkråd tager sagen op
Nick Vikander lovede at tage problemet med til AVLU’s repræsentant i Naturparkråd Amager, der er det overordnede råd for Kalvebod Fælled og Naturpark Amager så problemet kan blive behandlet på det næste møde i naturrådet. 

Spørgsmål til borgmester
Men der kan allerede være hjælp på vej fra politisk hold. Medlem af Borgerrepræsentationen Jens-Kristian Lütken (V), der er valgt i blandt andet Ørestad, oplevede selv problemet, da han sammen med sit barn var på vej til Fastelavn i Naturcenter Vestamager.  Så han vil nu tage problemet op over for borgmesteren.

“Jeg har stillet en række spørgsmål til Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) for at få svar på, om det kan lade sig gøre at skilte bedre i forhold til, at cyklisterne skal tage hensyn til gående. Samtidig spørger jeg også, om man kan dele stien op i to, således at en del er forbeholdt for gående, sådan som det er på mange andre cykelstier,” siger han og fortsætter: 

”Der er rigtige mange gående og mindre børn i området. Det er vigtig, at de kan færdes trygt, og at vi som forældre ikke behøver at frygte, at de mindste kommer i nærkontakt med el-cykler i høj fart. Det er først og fremmest et spørgsmål om, at vi skal tage hensyn til hinanden, men en bedre skiltning kan også være med til at løse noget af problemet. Det er meget populært at gå en tur på stien, og derfor er det vigtigt, at der bliver gjort noget, således at der er plads til alle. Derfor må borgmesteren og hendes forvaltning til at komme ud af starthullerne” siger han.

Naturstyrelsen har tidligere oplyst, at de ikke vil gøre noget for at ændre på forholdene omkring Kalvebod Sti, da der skal etableres et helt nyt indgangscenter i nærheden af stien, og forhold omkring Kalvebod Sti må afvente etableringen af dette center. Men Jens-Kristian Lütken ser gerne, at der sker noget her og nu og har derfor også spurgt, om borgmesteren agter at tage kontakt til Naturstyrelsen for at få dem til at fremskynde de initiativer, som de har planlagt.

Lokaludvalg prioriterer cykelsikkerhed i Ørestad

Cyklister og gående i clinch på Kalvebod Sti

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: