onsdag 5 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Vestager kommer til forum for kreative erhverv i Bella

creative business cupRokoko KristianRidder Nielsen29. og 30. juni er Bella Center vært for den første udgave af BRIGHT, et forum der samler meningsdannere, virksomheder og investorer fra de kreative erhverv fra hele verden. På talerlisten er blandt andet ledende næstformand for EU-Kommissionen, danske Margrethe Vestager.

Creative Business Network står bag det nye forum, og de ønsker med BRIGHT at sætte fokus på det kreative erhvervs vækstmuligheder og potentiale til at løse komplekse samfundsudfordringer. Ambitionen for første version af BRIGHT er at få 1000 deltagere fra mere end 100 lande i og uden for Europa.

"Vi ønsker at BRIGHT bliver samlingspunktet for kreative, investorer, embedsfolk og studerende, hvor vi kan stille skarpt på de løsninger der udvikles, og hvilken effekt de har på vores samfund. BRIGHT  skal være for alle der har en passion for at diskutere, hvordan kreative løsninger, herunder også tech, kan løse nogle af de globale udfordringer vi står overfor," udtaler Rasmus Tscherning, direktør for Creative Business Network, organisationen bag BRIGHT.

Ifølge Rasmus Tscherning er missionen for kreative i lige så høj grad at løse samfundets problemer, som det handler om vækst og bundlinje. Og i en tid hvor klimaforandringer, hungersnød og FNs Verdensmål diskuteres i de fleste brancher, behøver det ene ikke udelukke det andet.

"Kreativitet handler ikke kun om designer-sneakers og sjov og ballade. Tværtimod skaber det øgede pres på verdens ressourcer efterspørgsel efter kreative, som kan komme med bæredygtige og socialt ansvarlige løsninger, der også giver mening på bundlinjen," mener Rasmus Tscherning.

BRIGHT skal derfor også være et forum for idé-udveksling og partnerskaber mellem nogle af verdens førende eksperter inden for deres felter.

Til BRIGHT kan man opleve keynotes fra førende eksperter. På nuværende tidspunkt er blandt andet Flemming Viktor Andersen, grundlægger af e3light og Margrethe Vestager, ledende næstformand for EU-Kommissionen på talerlisten. Desuden vil der være makerspaces, paneldebatter og workshops. 

Som en del af BRIGHT afholdes Creative Business Cup Global Finals, hvor startups deltager i pitch og præsentation foran en international jury af eksperter og brancheledere.

Foreløbige keynotes:

Margrethe Vestager, ledende næstformand for EU-Kommissionen

Connie Hedegaard, forhenværende klimakommissær i EU og fungerende bestyrelsesformand for Concito

Isabelle Durant, Vicegeneralsekretær for FNs konference for handel og udvikling (UNCTAD)

Flemming Viktor Andersen, grundlægger af e3light

Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Læs mere på www.cbnet.com/bright.

Succes for Øresund Business Meeting i Ørestad

Nytårskur i ØICC med beretning og bobler

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

Mest læste

DEBAT: