Årets taler på Akademiet

mikkel vestergaard oeg ATUNogle gymnasieelever har behov for ekstra udfordringer. Dem kan de få på Akademiet for Talentfulde Unge. 

På Ørestad Gymnasium fulgte Mikkel Vestergaard det 2-årige diplom-program.

For nylig modtog Mikkel Vestergaard, der til daglig går i 3.i, æren som årets taler ved diplomoverrækkelsen på akademiet. Diplomoverrækkelsen markerer, at akademiets elever har gennemført det 2-årige diplom-program, der er målrettet de dygtigste elever i gymnasiet. Ørestad Gymnasium samarbejder med akademiet, så elever med behov for ekstra faglige udfordringer, kan deltage i talentprogrammet. 

Mikkel var glad for at blive udvalgt til talentprogrammet. Og han var både beæret, og også lidt forlegen, over at blive valgt som årets diplom-taler.
"Jeg blev meget overrasket over at blive valgt, for jeg har aldrig følt mig som en superstudent. Jeg har bare fulgt min interesse og været engageret i undervisningen på akademiet. Og så var det også lidt vildt at skulle tale foran hele årgangen," siger MIkkel.

På akademiet har Mikkel prøvet kræfter med forskellige akademiske discipliner, som han ellers ikke ville møde på gymnasiet. Han har har b.la. deltaget i forelæsninger på Københavns Universitetet, og været til workshops med forskere og topchefer fra forskellige brancher. Han blev i sin tid indstillet til programmet af sin samfundsfagslærer, fordi han udover at være fagligt dygtig, var både interesseret og engageret i undervisningen. Desuden var Mikkel robust nok til at klare de udfordringer og det tidspres, som programmet kræver.

Over 400 talentfulde unge fra 63 gymnasier har netop afsluttet programmet og modtaget deres diplom. Det er et bevis på, at de har lært om bl.a. motivation & samarbejde, globalisering & socialt ansvar samt kunst & kultur. Deres faglige og studiemæssige kompetencer er styrket, samtidig med at de er blevet inspireret til deres fremtidige studie- og karrierevalg. Noget Mikkel også fremhævede i sin tale:

"Udover, at Akademiet for Talentfulde Unge tilbyder et unikt fællesskab, og danner grobund for mange nye venskaber, giver det samtidig unge en mulighed for at udfolde deres talent. Jeg er blevet en del af en kultur, hvor man sætter sig mål og har faglige ambitioner," sagde han blandt andet. 

Han er sikker på, at tiden på akademiet kan hjælpe ham fremadrettet.
"Jeg har lært rigtig meget, der kan hjælpe mig studiemæssigt. F.eks. er jeg blevet god til at læse effektivt og hurtigt. Og jeg har samtidig lært, hvordan man kan deale med stress og perfektionisme og finde sin motivation. Så jeg er også blevet klogere på et personligt plan," siger Mikkel, som allerede har studieplaner:

"Jeg overvejer statskundskab, men filosofi har også fanget min interesse,” siger Mikkel, der også overvejer at studere i udlandet. "Men først skal jeg jeg have et sabbatår, for at komme lidt væk fra bøgerne og finde ud af med mig selv, hvad jeg vil."

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk