fredag 19 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Påskevaffel med rabarber og hvidchokolade creme

opskirft paaskevaffelKok Rasmus Kofoed Christensen bringer hver måned en enkel opskrift til årstiden, som både er lækker og lige til at gå til

"Påskevaffel" med rabarber og hvidchokolade creme
Opskrift til 6 personer

Belgiske Vafler
(kan også laves i almindeligt vaffeljern):
1 stk. Vaniljestang
70 gr. Rørsukker
150 gr. Smør
3 dl. Sødmælk
2 dl. Piskefløde
25 gr. Gær
500 gr. Hvedemel
1 stk. Citron
4 stk. Æg (evt. 4 past. hvider og 4 past. blommer)

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Smelt smør i en gryde, tilsæt mælk og fløde. Blandingen skal kun være lunken. Rør vaniljekornene og gæren ud i mælkeblandingen. (Hvis mælkeblandingen er for varm, kan man ”dræbe” gæren).
Bland sukker og mel i en stor skål og rør mælkeblandingen i lidt ad gangen.
Riv det yderste af citronens skal ned i blandingen.
Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i ”dejen” og fortsæt med at røre i dejen, til den har en tyk og glat konsistens uden klumper.
Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.
Når dejen har hævet, pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen.
Smør vaffelfjernet med lidt olie eller smør, og bag vaflerne til de er gyldne.
Servér straks. (Vaflerne kan laves på forhånd og lunes i ovnen).

Rabarberkompot:
500 gr. Rabarber (Grønne eller Røde)
100 gr. Sukker
1 stk. Vaniljestang

Flæk Vaniljestangen. Skyl rabarberne godt, og skær dem i mindre stykker af ca. 1 cm. Kom rabarber, sukker og vaniljestang i en gryde. Kog dem over svag varme under omrøring indtil rabarberne er møre og kompotten er tyk ca. 6-8 min.
Køl kompotten af. Kan evt. laves dagen før.

Hvid chokoladecreme:
2,5 dl. Piskefløde
150 gr. Hvid chokolade

Hak chokoladen fint og bring fløden i kog. Træk herefter gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør til chokoladen er opløst. Stil cremen på køl i minimim 4 timer. Er cremen lidt for tynd efter afkøling, kan den forsigtigt piskes lidt luftig.

Tilbehør og Anretning:
Anret de lune vafler med rabarberkompot, den hvide chokolade creme og eventuelt nogle vilde blomster. Jeg har brugt døvnnælde blomster og blade.

rasmus kofoed christensenOpskrift af :
Rasmus Kofoed Christensen
Instagram: @rasmuscowfoot

Når Rasmus ikke skriver opskrifter arbejder han til dagligt i Social Cantina i Brønshøj, som blev årets kantine 2018.
Han driver, sammen med en ven, firmaet Højborg x Kofoed, der blandt andet laver fine-private-dining.
Rasmus har baggrund fra nogle af landets bedste restauranter og var fra 2014 – 2017 på Det Danske kokkelandshold.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme