Underskoven ligger i Pinseskoven
Kunst og natur forenes i familieforestillingen UNDERSKOVEN. Langt inde i Pinseskoven er der skabt et parallelunivers med luftakrobatik, musik, dans og fysisk teater
• Den kiksede svenske naturvejleder Daniel (Glenn Ziqver Xavier) kalder publikum sammen med sin alt for lille megafon på Naturcenter Amager. Han har sin teenagedatter Molly (Filippa Suenson) med på arbejde i dag, men hun synes bare at han er pinlig.
Forestillingen starter med en cykeltur fra Naturcenter Amager og ud til det afsides scenerum mellem birketræerne i Pinseskoven.Alle kommer op på deres cykler og begiver sig ud i Pinseskoven i naturpark Amager. Og her forsvinder Mollys far. Molly og publikum må ind i skoven og finde ham, og på vejen møder de fløjtespillende troldkvinder, sorte gespenster i træerne, en bro der kan spille musik og meget mere. Nogle af skovens væsner er skræmmende, andre vil måske hjælpe Molly.
Levende scenerum
Teater GLiMT’s forestilling ’UNDERSKOVEN’, som opføres i Pinseskoven de næste tre uger, handler om frigørelse, mod og identitet. Og den kan opleves af mennesker i alle aldre. Tre piger på 6-8 år var de mest engagerede publikummer under premieren onsdag aften.
De fulgte lige i hælene på Molly - spillet af Filippa Suenson - og gav hende gode råd på vejen.
Børnene er de modigste. De rækker ud efter skovdyret og lærer det at kende.”Det er en kæmpe oplevelse at iscenesætte en forestilling midt i en skov. Scenerummet er levende og ændrer stemning konstant. Det har været en udfordring, men er virkelig en stor gave,” siger instruktør Lars Gregersen.
Således også på premiereaftenen, hvor en rytter til hest tilfældigvis rider forbi, men med den helt rigtige timing i forhold til stykket.
En linedanser (Lars Gregersen) kaster bogstavbrikker ned til Molly. En gåde? Fra højttalere i græsset kører forestillingens lydspor med musik og naturlyde.Lars Gregersen og teatergruppens scenograf Camila Sarrazin har i de sidste tre år boet tæt på Kalvebod Fælled.
Publikum må bare se at følge med i handlingen - helt bogstaveligt ved at gå længere og længere ind i skoven.”Vi bruger fælleden meget, og har i lang tid vidst, at vi ville lave en forestilling herude. For halvandet år siden begyndte vi på projektet, og i den sidste måned har vi øvet herude hver dag,” fortæller han.
”Regn og blæst har selvfølgelig været en udfordring, men skoven her er det bedste øverum jeg nogensinde har arbejdet i”.
De unge slår sig løs
Forestillingen ’UNDERSKOVEN’ skal opføres for skoleklasser hver dag i de næste tre uger, samt for betalende publikum hver aften.
”Vi har allerede spillet et par gange for nogle skoleklasser og det er fantastisk så engagerede de bliver i Mollys oplevelser. Der bliver råbt, løbet og interageret med skuespillerne hele tiden,” fortæller han.
Cykeltur renser sjælen
Aftenpublikummet er mere voksent og tilbageholdende, oig Lars Gregersen er spændt på, hvor mange der vil tage imod tilbuddet om at cykle langt ud på fælleden for at gå rundt i en skov og se et teaterstykke.Oppe i et træ hænger et underligt sort dyr. Det flasker nedad og griber ud efter Molly.”Men vi holder fast ved, at det starter Naturcentret, så man kan få sjælen renset på cykelturen herud. Den tager kun 12-15 minutter, afhængigt af vinden,” siger han.
Ja, scenerummet er levende, for nu fejer en heftig regnbyge ind over Kalvebod og fremkalder næsten øjeblikkeligt en dobbelt regnbue med fuld krumning. Men fandt Molly sin far til sidst? Det ved kun dem, som trodser modvinden og cykler ud til ’UNDERSKOVEN’ i Pinseskoven.
UNDERSKOVEN spiller i Pinseskoven fra 28. maj – 20. Juni, torsdag-fredag kl. 19 og lørdag kl. 15 – samt skoleforestillinger tirsdag – fredag.
Start ved Naturcenter Amager hvor der evt. kan lejes cykler for 20 kroner. Påklædning efter vejret anbefales.
Læs mere:facebook: 'Glimt'
Billetter via Teaterbilletter.dk
Instruktion: Lars Gregersen
Scenografi og kostume: Camila Sarrazin
Musik: Hanne Raffnsøe, Henriette Groth og Johan Segerberg
Medvirkende: Filippa Suenson, Glenn Ziqver Xavier, Lars Gregersen, Camila Sarrazin, Hanne Raffnsøe og Henriette Groth
Forestillingen er produceret af GLiMT i samarbejde med Naturcenter Amager, Naturstyrelsen, PUC Tårnby, Tårnby Naturskole, Tårnby Biblioket og Amager Skovhjælpere. Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Beckett-Fonden, Tårnby Kommune, Tårnby Bibliotek Friluftsrådet & Nordea Fonden, Vestamager Lokaludvalg, Københavns Kommune Åben Skole.
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 11325