• Simon Nathanael, GFS
  • Kultur

Musikken skal ud i Ørestads ”mellemrum”

benjamin aggerbaek 2015 2Benjamin Aggerbæk står for at booke og præsentere musikken under årets Ørestad Kulturdage 28.-30. august. Han vil via sit musikalske engagement anvende byens rum til både nye og gamle toner

• Det er musiker og iværksætter Benjamin Aggerbæk, som i år booker musikere og sangere ind til Ørestad Kulturdage.
“Jeg vil være med til at opbygge de tilbagevendende arrangementer, som skaber endnu mere af det lokale fællesskab, vores bydel hungrer efter”, siger han.
Benjamin Aggerbæk har de seneste år stået bag en lang række musikalske indslag og arrangementer i ørestad. Det være sig Grundlovsfesten, den daværende Byens Bogcafé, BIBIANA og nu også Ørestad Kulturdage. Her har han en særlig vision for at udnytte det, han kalder byens ”mellemrum”.
“Min involvering i Ørestad Kulturdage startede med idéen om, at musikken skulle ud i alle Ørestads mellemrum, som ikke bliver benyttet særlig meget. Og så fik vi idéen om at sende en bunke sangskrivere ud og spille en masse mini-koncerter i disse mellemrum på f.eks. trappesten, terasser, telte i parken og indhug mellem de store bygningskroppe”, forklarer han.

Banks og Høxbroe
Til årets kulturdage har han sammensat et program under temaet ’Musik fra Amager til Ørestad’, som bl.a. rummer en af sidste års mest populære indslag - den fantastiske bluesguitarist og sanger Paul Banks.  
“Paul har boet mange år i det ‘gamle’ Ørestad og er derfor oplagt at have med igen. Så har jeg valgt digter og beatpoet Claus Høxbroe til at komme med sin musikalske partner, komponist og pianist Oscar Gilbert. Dertil kommer Mads Mouritz, som nok er mest kendt for at sætte musik til forfatter og digter Lone Hørslev. Sidst men ikke mindst kommer der et soul-orkester og spiller egne Motown-inspirerede numre blandet med gamle, kendte soul-klassikere”, siger han.

benjamin aggerbaek 2015 1Kulturpotentiale
Udover al den gode musik vil Benjamin også gerne slå et slag for andre ildsjæle, som vil noget med Ørestads kulturliv. Han mener, at byedelens kulturpotentiale sagtens kan sprede sig endnu mere - og gennem endnu flere kulturelle ildsjæle.
“Jeg vil gerne være med til at hidkalde ildsjælene og skabe bedre rammer, for at de kan udføre lige præcis det, de drømmer om at tilføre Ørestads kulturliv. Vi er en bydel med en super-spændende, multikulturel flok af mennesker, som kan give et varierende udbud af aktiviteter og arrangementer, så både både børnefamilier og ældre mennesker kan finde lokale initiativer, der matcher deres interesser”.  

Samvær med befolkningen
Hvad glæder du dig selv allermest til ved Ørestad Kulturdage?
“Jeg glæder mig til, at de lokale kræfter hos både ildsjæle og erhvervskræfter samler deres fokus og nærvær på at skabe ’Ørestadsk’ kulturliv - og uden at tænke på egen vinding, men for at skabe et fællesskab. Så jeg glæder mig til at mærke den samhørighed og samvær med lokalbefolkningen, som man ikke helt oplever i hverdagens stress og jag”.

MUSIKPROGRAM
Lørdag 29. august Byparken:
Kl. 11.00 - 14.30 Unge sangskrivere i Byparken
Kl. 18.00 Paul Banks
Kl. 19.00 - 19.45 Claus Høxbroe og Duo
Kl. 20.00 - 20.45 Mads Mouritz
Kl. 20.50 - 21.45 Copenhagen Motown
Søndag 30. august Ørestad Syd:
Kl. 15.00 - 15.30 Operasanger Simon Duus

ØRESTAD KULTURDAGE ØX15
Ørestad Kulturdages arrangementer er skabt af lokale foreninger, virksomheder, borgere, som byder ind med egne forslag og events koordineret i et samlet program for hele weekenden den 28.-30. august. Langt de fleste arrangementer gratis og finanisieres af Ørestads grundejerforeninger og Vandlaug, By & Havn, Field’s, Amager Vest Lokaludvalg, Øens Ejendomsadministration og Ørestad Bibliotek. Se selv hele programmet på www.orestadkulturdage.dk og hent programfolderen i din postkasse og på Ørestad Bibliotek, Danmarks Radios reception og restaurant STUDIE Street Grill. 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1878

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk