glimt SeemannogFilippaSuensonElsigTårnby-teatret GLiMT er i fuld gang med forberedelserne til premieren på genopsætningen af ”Underskoven”, der spiller i Pinseskoven på Kalvebod Fælled fra den 27. maj. En skuespiller og nye scener er kommet til

En let brise får de høje, slanke birketræer i Pinseskoven til vugge i vinden. Det er lørdag, solen skinner, og i skovbunden sidder holdet bag familieforestillingen ”Underskoven” og har produktionsmøde lige dér, hvor de fra den 27. maj til den 11. juni 2016 spiller under åben himmel.
”Det regner ikke under forestillingen,” fastslår instruktør Lars Lindegaard Gregersen med et glimt i øjet, da forestillingens nye medvirkende Vera Seemann spørger, hvad proceduren er, hvis det regner?
”Regn-proceduren er, at vi spiller,” fortsætter han og tilføjer, at der kun aflyses, hvis det står ned i stænger.

glimt VeraSeemannHanneRaffnsoeUmiddelbart efter gennemspilningen afprøver skuespiller Vera Seemann (tv.) og sangerinde Hanne Raffnsøe (th.), om forskellige små melodier kan arbejdes ind i forestillingens lydbillede. Foto: Signe RavnNaturen spiller en aktiv rolle i ”Underskoven”, hvor publikum sammen med de medvirkende går rundt i skoven i et drømmeunivers, der giver mindelser om ”Alice i Eventyrland” med skæve figurer og spøjse optrin.

Camouflerede, skjulte radioer spredt i området leverer sammen med skovens egne toner det lydbillede, der skaber fornemmelsen af scenerum imellem træerne.  
”Det er fuldkommen fantastisk at arbejde og spille udenfor fremfor at spille og prøve indendørs i et sortmalet lokale, som vi normalt gør,” fortæller hovedrolleindehaver Filippa Suenson Elsig, der spiller den unge pige Molly,  ”Hver forestilling er meget forskellig afhængig af publikumssammensætningen, men også fordi vejret betyder meget. Hvis det blæser, bliver det hele mere uroligt, og vi skal for eksempel tale højere.”

glimt SuensonElsigogKarlSorensenSkuespiller Filippa Suenson Elsig og teknisk afvikler Karl Sørensen (th.) indstiller og placerer radioer i Pinseskoven før gennemspilningen af forestillingen ”Underskoven”.Glenn Ziqver Xavier, der spiller faderen i ”Underskoven”, står bag de andre, mens der gives tekniske dessiner og aftales ansvarsområder, og klukker stille. Han har fundet et langt strå, han bruger til at kilde sangerinde og komponist Hanne Raffnsøe i øret. Hun vifter sig om hovedet i den tro, det er en flue.
”Aj, Glenn, for helvede!” griner hun, da det endelig går op for hende, hvem det insisterende insekt er.

glimt SeemannRaffnsoeLarsGregesenInstruktør Lars Lindegaard Gregersen og Hanne Raffnsøe vurderer, om Vera Seemanns guitarspil falder rigtigt ind i lydbilledet.Optrinnet er et lille afbræk fra den intensitet, der præger prøverne i Pinseskoven, hvor holdet i uge 19 har været i gang med at genopøve den magiske familieforestilling, der sidste år tog anmeldere og publikum med storm og fik Statens Kunstfond til at præmiere kunstnerne bag.

To dages opstilling og bygning af rekvisitter, fulgt af fire dages prøver og en afsluttende gennemspilning denne eftermiddag – i kost og mask, som det hedder, når skuespillerne spiller i kostume og fuld makeup. Derefter mødes hele holdet først igen til generalprøve dagen før premieren.
”Det kan kun lade sig gøre, fordi det er nogle dygtige og professionelle folk, der er med, og fordi vi har en solid forestilling fra sidste år,” forklarer Lars Lindegaard Gregersen, der, udover at instruere, også medvirker i forestillingen og er den ene af GLiMTs kunstneriske ledere.
”Både vi og publikum har været glade for forestillingen, så nu giver vi flere muligheden for at få fornøjelsen af den.  Og så er vi et Tårnbyteater, og det er vigtigt for os at spille i Tårnby,” understreger Lars Lindegaard Gregersen.

glimt produktionsmoedeiPinseskovenProduktionsmødet, der afholdes på tæpper i Pinseskoven, giver holdet overblik over, hvad der skal på plads før premieren den 27. maj kl. 19. Dagens prøver er slut, og det er tid til at samle radioer, kabler og rekvisitter sammen og lade noterne fra dagens prøver bundfælde sig før premieren den 27. maj.
Billetter fås på www.teaterbilletter.dk.