Manhattan og den hemmelige skov i Ørestad
Både nuværende beboere og kommende tilflyttere valgte at trodse en kold vind og følge med på en gratis julebyvandring i Arena-kvarteret og Ørestad Syd 30. november
Som optakt til årets lystænding og julehygge i Ørestad Syd, fik turens deltagere mulighed for at se alle de mange byggerier, der skyder op i en hastig fart i den sydlige del af Ørestad. Mira M. Cordsen fra Experience Ørestad indledte byvandringen ved Ørestad Station, der er landets 5. travleste station. Som nabo til stationen ses Ørestads første vartegn, Ferrings hovedsæde fra 2002, der er tegnet af Henning Larsens tegnestue og er Danmarks højeste bygning med en stålkonstruktion.
Naturen bragt indenfor
Derfra gik turen til den hemmelige og lysende skov i det indbydende atrium mellem de to tårne i Copenhagen Towers. Den oversete oase er åben for besøgende og er fyldt med 60 træer hjembragt fra Miami i USA. Træerne er 15-20 år gamle og altså ældre end selve Ørestad.
Den hemmelige og lysende skov i Ørestad Syd er åben for besøgende.Både det nye nordlige kontortårn designet af Norman Forsters tegnestue og Crowne Plaza hoteltårnet tegnet af Dissing & Weitling er skoleeksempler på bæredygtigt byggeri med brug af genbrugsmaterialer, energi fra Nordeuropas største integrerede solcellepark og genanvendelse af vand. I det smukke atrium er der anvendt brugte bildæk og beton med byggerester i samt plastik og træ, der ellers skulle kasseres. Det nordlige tårn har i øvrigt – indtil videre – landets hurtigste elevator.
Byfælled og kirke
Vandreturen fortsatte forbi Royal Arena, der skal huse op til 80 årlige events. Det første event bliver en koncert med bandet Metallica 3. februar 2017. Til den tid vil det være muligt for publikum og nysgerrige at gå hele vejen rundt langs den runde bygning på en platform skabt til formålet. Det er hensigten, at der som nabo til arenaen anlægges en grøn byfælled på tværs af området fra Ørestad Boulevard og ud til Kalvebod Fælled. Om der også kommer en ny metrostation mellem mellem Vestamager Station og Ørestad Station, som det oprindeligt har været planen, er usikkert.
Til gengæld står det nu fast, at Ørestad får sin egen kirke et sted i Syd. Den kommende Provst i Islands Brygge Sogn, som Ørestad nu hører under, er ikke ansat endnu, men får embedsbolig i Cyprestårnet, der er ét af de nye høje boligtårne, der indrammer Arena-kvarteret. Området bliver en blanding af ejer- og lejeboliger og af erhverv og offentlige institutioner. Mira Cordsen udpegede bygningen, som fremover skal huse daginstitutionen Lille Arena, som hidtil har været midlertidigt placeret i barakker i Ørestad Syd.
10 nye byggeprojekter
Der er allerede flyttet over 100 husstande ind i Arena-kvarteret og i resten af Ørestad Syd ventes det, at der i de kommende måneder påbegyndes 10 nye byggeprojekter til i alt 4.000 nye beboere.
Dele af Ørestad begynder så småt at kunne sammenlignes med New Yorks Manhattan. Den mørke bygning længst til højre i billedet bliver bosted for sindslidende, mens den lyse nabobygning skal være handicapboliger.Byvandringen fortsatte videre mod Kanalkvarteret og Asger Jorns Allé, der bliver Ørestads Syds hovedstrøg og som gerne skal lægge sit ekstra brede fortov til mange udendørs aktiviteter, blandt andet nogle af de aktiviteter, der hidtil har været i Plug & Play området. Gaden opdeles i fire zoner med hvert sit fokus, hvor der tættest på fælleden anlægges et ’Byens Hus’, ligesom der kommer et torv med en overdækket udendørs scene.
Turen sluttede for enden af Richard Mortensens Vej, hvor det nye multifunktionelle udendørs opholdsrum er næsten færdigt. Rummet dannes af en træskulptur omkranset af træer, der giver læ for vinden. Træskulpturen er udført, så den både kan bruges som legeplads og som siddeplads, så den kan fungere som et mødested for de lokale beboere.
arenakvarteret, copenhagen towers, asger jorns alle, mira cordsen
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 3437