urbanfestival grill 2017For 11. år i træk afholdes Urbanfestivalen i Remiseparken midt i Urbanplanen. Det foregår på lørdag 5. maj kl. 11-17 og traditionen tro er der lagt op til en festlig dag aktiviteter både på scenen og rundt omkring i Remiseparken

Urbanplanen er en overset bydel, som er meget bedre end sit ry, mener Michael Hedegaard Jensen, leder af den boligsociale indsats i området.

“Den opfattelse, folk nogen gange har af Urbanplanen er, at det er et område hvor der kan være farligt og hvor folk passer sig selv. Men det billede bliver fuldstændig vendt på hovedet, når folk kommer ind i området”, siger han.

urbanfestival 2017 loppe 2Urbanfestivalen er en mulighed for naboer i Ørestad og andre bydele for at komme og se og opleve området, som i disse år er i rigtig positiv udvikling – både på det sociale og det fysiske område. Der er planlagt ikke færre end syv store byggeprojekter, som skal omdanne bydelen med nye boliger, forretninger og institutioner.  Det omfatter bl.a. helt nye boligtyper til unge og ældre samt rækkehuse til familier. Solvang Bibliotek står også overfor en spændende ombygning, som åbner huset op imod en ny plads, som kommer til at fungere som et samlende torv i bydelen.

Umiddelbart efter Urbanfestivalen starter en omfattende renovering af Remiseparken. Der bliver mere plads i parken og bedre faciliteter til beboere i Urbanplanen og de mange familier og institutioner, der hver dag besøger parken, bondegården og byggelegepladsen. Alt dette kan man orientere sig om på Urbanfestivalen, hvor Københavns Kommune, Boligforeningen 3B og Hofor har en stand med plancher og modeller, som giver et overblik over planerne for området.

restInbeats 5002Festivalprogrammet er sammensat så det appellerer til både børn og voksne. Åbningstalen holdes af socialdemokraten Yildiz Akdogan og kl. 11.10 går Petr Gros på scenen med sin egen version af bl.a. Johnny Cash og Bob Dylan numre. Herefter tager Kalle Mathiesen over med Kalles World Tour, kendt fra Ramasjang, ud fra devisen: “Der er musik i alt og alt er musik”, det er kl. 12.30. Så bliver det tid til trylleshow med Magiske Mr. Mox og kl. 15.15 går Rest in Beats på scenen med snørklet dansk poesi ovenpå levende triphop beats, der leder tankerne hen på Portishead eller danske Under Byen.

kalles world tour redRundt omkring i parken er der Angry Birds live, hoppeborg, kreaværksteder, fodboldturnering, Ballonklovnen Shonmpy, konkurrencer – og der er åbent i bondegården og på byggelegepladsen. Man kan også opleve vinder af Danmarks Stærkeste Mand for 4. år i træk Mikkel Leicht finde Amagers stærkeste mand, prøve chilismagning, gøre et kup ved loppemarkedsboderne eller se Girlz Uniteds danseshow.

Det er gratis at deltage og alle er velkommen. Læs mere om programmet på www.urbanplanen.com