fabrikken alternativkunstmesseLandets største atelierfællesskab - FABRIKKEN for Kunst og Design på Sundholm - modtager stor donation fra den Obelske Familiefond

• I sidste måned måtte kunstnerfællesskabet søge om økonomisk hjælp fra Københavns Kommune til at få lavet en nødvendig brandsikring af den gamle bygning på Sundholm. I denne måned kan kunsnterne fejre at de har modtaget 3, 5 mio. kroner i støtte fra Det Obelske Familiefond.
Støtten, som gives og de  de næste 3,5 år, skal gøre det  muligt at løfte FABRIKKEN fra at være en atelierbygning til at være et 'fyrtårn for kunstnerisk praksis', skriver FABRIKKEN i en pressemeddelelse.

Skal styrke kunstens stemme
Støtten fra Det Obelske Familiefond skal bidrage til at gøre FABRIKKEN til en organisatorisk, faglig og ressourcemæssigt stærkere ramme om kunstnerisk faglighed på højeste niveau, der præger det danske samfund ved at tydeliggøre kunstens betydning og ved at styrke kunstneres stemme i samfundsdebatten.
”Det er glædeligt og yderst prisværdigt, at Det Obelske Familiefond har valgt at støtte så stærkt op om den produktionsmæssige side af kunstscenen, som de gør med den for os historisk store donation,” udtaler Marie Louise Helveg Bøgh, Direktør for Fonden FABRIKKEN For Kunst og Design.

Åbent Hus og kunstmesse
På FABRIKKEN produceres der kunst, kunsthåndværk og design af en kvalitet, som gør at værkerne ikke blot vises i hele landet, men også i store dele af verden.
PÅ FABRIKKEN har flere lokale kunstnere deres værksteder. Bl.a. Nicolai Howalt, Trine Søndergaard og Charlotte Haslund-Christensen, alle bosat i Gl. Ørestad.
En gang om året inviterer FABRIKKEN til Åbent Hus, så folk i nabolaget, kunstinteresserede og andre nysgerrige kan kigge forbi. Kunstnerne åbner dørene til deres atelierer, og ellers byder dagen på fællesspisning og forskellige events som foredrag, filmfremvisning, performances og ferniseringer. FABRIKKEN har også afholdt den  alternative kunstmesse Alt_Cph.
 ”Fabrikken huser et væld af de kunstnere, der giver København energi. Både de og København fortjener et hus, der kan mere og vi ser frem til at Fabrikken kommer til at bidrage endnu mere til kunstscenen,” fortæller Michael Nellemann, Direktør for Det Obelske Familiefond.