solskinstunnel 0612Fredag 18. maj var der fest, taler og sodavand ved tunnellen under Peder Lykkes Vej. Hele væggen i den lange tunnel er nu udsmykket i smukke solsinsfarver af børn, beboere og ældre i lokalområdet

Projektet hedder Solskinstunnellen og er lavet af børn, beboere og ældre fra Peder Lykke Skolen, Fritidsinstitutionen ved Peder Lykke skolen, Peder Lykke Centret, Børnekulturpiloterne og Børnekulturhusets billedværkstedshold. Under ledelse af kunstner Maria Lau Krogh har de arbejdet på udsmykningen, som består af hundredevis af prismer malet i gule og orange farver, og til sidst sat sammen i nogle store friser gennem hele den ene side af tunnellen.

Ved ferniseringen kom Jeanette Frederiksen med sang og musik.

Der var også besøg af Kultur- og Fritidsborgmester Nico Grünfelt (ALT). Han kunne godt se at der manglede noget lys i tunnellen, så kunstværket kunne komme helt til sin ret. Og det ville han tage tilbage på rådhuset og se om han kunne gøre noget ved. Idag hænger der blot nogle få lystofrør i loftet.

Og så var der ellers sodavand til alle børnene fra daginstitutionerne Grøftekanten, Tyttebøvsen, Elverhøj, Gullandsgården og Hørgården. De skal nu lære at bruge tunnellen, i stedet for at krydse den brede Peder Lykkes Vej. Og så skal de være med til at passe godt på udsmykningen, så den ikke bliver udsat for hærværk. Det er jo dem selv og deres kammerater, som har været med til at skabe den fine tunnel.

Pengene til projektet kom fra AVLU og Områdefornyelsen Sundby.

Fotos: Eva Sofie Rafn, Partnerskabet.

solskinstunnel 0612 solskinstunnel 0612 solskinstunnel 0612 solskinstunnel 0612 solskinstunnel 0612 solskinstunnel 0612 solskinstunnel 0612