• Redaktionen
  • Kultur

Mød Lakserytteren og Søren Jønsson hos Bog & Idé

lakserytterenTo af børn og unges digitale superhelte kommer til Bog & Idé i Field's 13. august. Det har en fælles mission om at redde læselysten hos de 8-13 årige.

Det er en af landets mest populære influencere, Lakserytteren, og forfatter og spiludvikler Søren Jønsson, som børn og andre nysgerrige sjæle kan møde i Bog & Idé i Fields, fredag den 13. august mellem kl. 13-15.
De arbejder begge med det nye bogformat 'Smart Books'. En smart book er en moderne og digitaliseret 'pop-up' bog, som kan give børnene lyst til at læse og lære på en underholdende måde. I en smart book spiller læseren en aktiv rolle og skal løse sjove og logiske opgaver for at komme videre i fortællingen. Ved brug af en gratis app, vækkes illustrationerne til live i 3D på smartphonen.

I Bog & Idé vil Lakserytteren signere bøger, og der vil være mulighed for at forudbestille hans kommende smart book 'Månebibliotekets forbandelse', der lanceres til efteråret. Bogen er efterfølger til bestselleren 'Griskernes Hemmelighed', der lå nr. 1 på børnebestseller-listen i 16 uger. lakeryttren får nok også tid til at tegne et et par tegninger sammen med børnene.
Søren Jønsson, der hidtil har udgivet tre smart books, vil demonstrere for børnene og deres voksne præcis, hvordan en smart book fungerer, og det vil selvfølgelig muligt for selv at prøve det af.

kit a rasmussenLÆS OGSÅ: Ørestadforfatter: Ungdomsbog om kærestevold

 

smart book dysterdragenSelv om der er mere end 20 år mellem de to succesfulde innovatorer, Søren Jønsson og Lakserytteren, udgør de sammen et stærk team som formidlere til børn på de digitale platforme med leg og læring i fokus.

Lakserytterens rigtige navn er Rasmus Kolbe. Han arbejder med at gøre unge mere kreative – både på sociale medier og i den ikke-digitale verden. Lakserytteren har over en million følgere på tværs af sine kanaler, og hver uge følger tusindvis af børn med på Lakserytterens kreative tegneunivers på YouTube.

Søren Jønsson har i mere end 15 år været producer og manuskriptforfatter på de populære 'Pixeline' spil, der med leg og læring gennem 90’erne og 00’erne hev børnene hen til skærmen. Nu ønsker han med sit smart book-koncept at hive børnene væk fra skærmen igen og tilbage til den fysiske bog. Søren Jønsson har udviklet og udgivet tre smart books 'Ærkemestertårnet', 'Ildmesteren' og senest 'Dysterdragen' – der lige nu ligger nummer et på børnebogs bestsellerlisten.

fields, bog&ide, lakserytteren, søren jønsson

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2436

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk