• Jakob Korshøj
  • Kultur

Lokalt Counter-Strike-hold til verdens største konkurrence

copenhagen flames jabbi 3081Copenhagen Flames har kvalificeret sig til verdens største Counter-Strike-turnering.

Ørestads lokale Counter-Strike-hold, Copenhagen Flames, der holder til i Bella Center, har i weekenden kvalificeret sig til verdens største Counter-Strike-turnering.

Der er 2 mio. dollars på højkant, når Copenhagen Flames nu skal deltage i verdens største Counter-Strike-turnering: PGL Major, som foregår i Stockholm til november. Holdet kan vende snuden mod det svenske, efter de i kvalifikationsturneringen i weekenden på både nervepirrende og overraskende vis kæmpede sig til en plads i Major-turneringen:

"Det er helt skørt, det her. Vi kommer fra en åben kvalifikation, som er notorisk svær at komme igennem, kvalificerer os til IEM (red. kvalifikationsturneringen) og leverer en vanvittig præstation mod nogle af verdens bedste hold. Vi vinder alle fem kampe i gruppespillet, bl.a. mod verdens nummer fire, og herfra kommer der nerver på," fortæller Steffen Thomsen, CEO i Copenhagen Flames, til Ørestad Avis.

copenhagenflames steffenSteffen Thomsen, CEO i Copenhagen Flames

Vil chokere verden igen
I slutspillet skulle Copenhagen Flames blot vinde en ud af deres tre kampe for at gå videre, og her blev det nervepirrende:
"Vi taber de to første kampe, og i den afgørende 3. kamp skulle vi ud i fire gange overtid for at afgøre det, men vi gjorde det, og skal nu til en af esportens største og mest legendariske turneringer. Det er så vildt, for vi lavede det her hold for kun fire måneder siden. Flere af spillerne har aldrig været til turneringer af denne størrelse, og vi kæmper mod hold med nogle helt anderledes og meget større budgetter end os. Det giver selvfølgelig stor tilfredsstillelse, når vores strategi og måde at bygge hold på lykkes og skaber sådan en succes," lyder det fra Steffen Thomsen.

Hvor langt kommer I?

"Nu har vi jo bevist, at vi kan spille lige op mod de bedste i verden, så vi vil gerne sætte barren højt. Det er svært at spå om placering, men vi skal fortsætte med vores angrebslystne og opportunistiske spil, og så tror jeg, at vi kan chokere verden igen," siger Thomsen.

copenhagen flames jabbi 3081LÆS OGSÅ: Copenhagen Flames vil blande sig med verdenstoppen

Ny økonomisk interesse
PGL Major i Stockholm har den største præmiepulje nogensinde på 2 mio. dollars, og med en sejr eller ej kan en plads i turneringen have store betydninger for Copenhagen Flames som organisation:
"Deltagelsen til Majoren gør en kæmpe forskel både ift. omtale og interesse, og med det følger der typisk nye og større partnerskaber med. Det kan være en katalysator for, at vi tager endnu et skridt ind i verdenstoppen, ikke blot i Counter-Strike, men også som esportklub. Nu skal vi lykkes med at kapitalisere på den her succes, før vi kan tale økonomi, men præmiepuljen er på 2 mio. dollars, og vores logo bliver nu udødeliggjort i spillet og bliver lavet til et såkaldt 'sticker', som Counter-Strike-spillere kan købe. Det salg får vi andel i. Udover det er det enormt betydningsfuldt for alle vores ansatte, der knokler hver eneste dag. Det er motiverende og styrker kulturen, vi har skabt. Den oprindelige vision var at skabe en esportklub, der kan samle folk og fans, uanset om man spiller Counter-Strike, Fortnite, fodbold eller skak. Når vi leverer som det her, kommer vi tættere på det mål," fortæller Steffen Thomsen.

Stor fremgang og lokal forankring
Sidst Ørestad Avis skrev om Copenhagen Flames tilbage i juni, lå deres Counter-Strike-hold på nr. 41 på verdensranglisten. I dag ligger de nummer 15.
Dengang fortalte Steffen Thomsen, at de gerne ville engagere de lokale i Ørestad i Counter-Strike og deres andre esportsgrene: 
"Folk i Ørestad kan komme til at se os som 'deres' hold og komme til vores turneringer. Vi vil lave events, hvor man kan komme og spille med vores spillere og se dem spille, og hvor forældre også kan være med. Vi vil også lave ’viewing-parties’, hvor man kan komme ind og se vores professionelle spillere live, når de spiller en stor turnering. Jeg har det sådan med eksempelvis fodbold, at de bedste oplevelser er på stadion, og det er vores håb at kunne gøre det på samme måde her. Det er det, jeg gerne vil opnå med Copenhagen Flames," lød det dengang.

Fremgangen kan også få betydning for andre esportklubbers interesse i køb af spillerne, men Steffen Thomsen vil gerne holde lidt igen: 
"Ift. til salg af holdet er spillerne selvfølgelig attraktive nu, men vi vil gøre alt for at holde på dem så længe som muligt. Der er noget helt specielt her, som vi gerne vil fortsætte med at dyrke og værne om."

PGL Major Stockholm løber af stablen i Avicii Arena fra 26. oktober til 7. november. 

Bella Center, konkurrence, copenhagen flames, esport, counterstrike, sport, pgl major, major, turnering

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 4575

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk