Ny skole i Vejlandskvarteret skal også med i fælles distrikt

skoledemo dec 2019 mod udflytning 90Ørestads fjerde folkeskole skal åbne i Vejlandskvarteret i 2026. Politikerne ønsker at de fire skoler i Ørestad skal have ét fælles skoledistrikt. Planen sendes nu i høring. 

Onsdag 29. april mødes Børne- og Ungdomsudvalgtet for at vedtage, at der skal bygges en ny femsporet folkeskole for 0.-9. klasse i Ørestad, med åbning i 2026. Skolen ligge i Vejlandskvarteret ved Vejlands Allé. Ørestad har i forvejen Ørestad Skole og Kalvebod Fælles Skole (KFS), og i 2023 åbner Hannemanns Skole ved Royal Arena.

Alle skolerne skal være selvstændige skoler med hver sin ledelse. Men på grund af de me mange ændringer af skoledistrikterne i de senere år, ønsker  skolebestyrelserne på Ørestad Skole og KFS at Ørestad for lov til at danne ét fælles skoledistrikt. 250 beboere i Ørestad har støttet forslaget i en underskriftindsamling.

Københavns Kommune har nu indsendt en ansøgning til Undervisningsministeriet, om at de kommende fire skoler i Ørestad får dispensation til et fælles distrikt. Det betyder at alle børn frit kan søge den skole, som de ønsker at gå på.

"Et fælles distrikt giver fleksibilitet og mulighed for at fordele områdets børn, der skal starte i 0. klasse, ligeligt på skolerne," skriver Børne- og Ungdomsforvaltnigen i den indstilling til politikerne, som behandles onsdag. Fordi  det bliver nemmere at fordeles børnene, kan kommunen samtidig spare et skolespor væk. Det giver en besparelse på anlægsøkonomien svarende til ca. 110 mio. kr. Samtidig giver det en driftsbesparelse på ca. 3-5 mio. kr. pr. år. 

Nye regler for indskrivning
Kommunen kan ikke uden videre oprette et fælles skoledistrikt, men skal søge dispensation fra reglerne i Undervisningsministeriet. En ansøgning er allerede sendt, og der forventes svar fra miniseriet i maj måned.

Hvis det bliver et ja, kan det fælles skoledistrikt indføres for skoleåret 2021/2022 og køre som forsøg i op til fem år.  Københavns Kommune har endnu ikke nogen regler for, hvordan man skal fordele eleverne på de fire skoler, hvis de får  fælles skoledistrikt. 

Derfor skal Borgerrepræsentationen vedtage nye indskrivningsregler, hvis det fælles skoledistrkt vedtages. De forhandlinger går igang i foråret, såfremt ansøgningen om fælles skoledistrikt godkendes i ministeriet.

Borgmester vil se på fælles skoledistrikt

Skolerne kæmper for fælles skoledistrikt

Lokaludvalget: Nye skoledistrikter splitter børns relationer

Ørestad Skole overfyldt i fem år mere

Vejlands Kvarter, fælledby

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3036

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk