Se den nye Ørestadfilm her

orestadfilm diget cyklingNy film om Ørestad viser bydelens vilde sletter, genbrugsarkitektur og solnedgange.  Mira M. Cordsen og Jeffrey Hunter er forelskede i Ørestad, og har lavet filmen med støtte fra Wonderful Copenhagen.

Turistorganisationen Wonderful Copenhagen tog for nylig kontakt til Mira M. Cordsen, der bor i Ørestad, og i mange år har lavet guidede ture og ekskursioner i Ørestad i sit lille firma Experience Ørestad.

Samtalerne førte til et  samarbejde om en ny film om Ørestad, produceret af Mira og en anden lokal beboer, Jeffrey Hunter. Desuden bidrager den 19-årige Dane Grace, der er tre gange mester i droneracing, med droneoptagelser. 

Det har givet filmen nogle flotte skud hen over fælleden. De er helt særlige, da Naturstyrelsen gav særlig tilladelse til optagelserne, fordi droneoptagelser normalt ikke er tilladte. 

Filmen 'Oplev Ørestad' er blevet en del af Wonderful Copenhagens udviklingsprojekt Tourism Moves, som skal gøre  blandt andet Ørestad til en endnu mere attraktiv bydel med turisme som løftestang. 

"I Tourism Moves arbejder vi netop for at nye tiltag og idéer bæres frem af lokale borgere og filmen her er et flot eksempel. Jeffrey og Mira har samlet de gode historier og shots fra bydelen," siger Mette Seneca, Projektleder Tourism Moves. 

Se filmen her:  

Oplev Ørestad from Jeffrey Hunter on Vimeo.

Rådvilde rådyr
Det har været vigtigt for Jeffrey og Mira at vise den lokale stemning i Ørestad ved at inddrage mange lokale aktører i filmen. Optagelserne kommer både forbi Traktørstedet på Naturcentret, Cafe 8tallet og det spritnye aktivitetstag i Bellakvarter. En rundtur i hele bydelen på 1 minut og 44 sekunder.

"I filmen vil vi gerne vise Ørestads storslåede natur med fatamorganaer, råvildtet der suser over savannen, de vidunderlige vinde, og familier med backpacks, der ved hjemkomst fra fælleden lugter af bål og snobrødsbagning," fortæller Mira M. Cordsen.

"Vi vil vise, at I Ørestad ligger der en perlerække af bygnings-kunstværker og bæredygtige boligkarreer. Endelig vil vi bare gerne vise, at vi elsker at bo i Ørestad, og at vi elsker at følge med i byudviklingen med kraner, der når helt op til himlen og flyttebiler i pendulfart,” siger hun.

A very special place
Jeffrey Hunter flyttede til Ørestad for to år siden, efter at have boet ti år i København.

"I love being away from all the people and noise of the city, but close enough to see my friends when I want. And my dog loves the nature. I care about this project, because I want to show people how special this place is. It's beautiful out here," siger Jeffrey Hunter.

"Et af mine yndlingsklip i filmen er, de ellers så menneskevante dådyr, der får sig lidt af en overraskelse, da ‘dronedyret’ pludselig dukker op og jagter dem fra luften," siger Mira M. Cordsen.

Filmen kan ses på VisitCopenhagens bydelsguides: https://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/neighbourhoods/guide-architectural-orestad

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1568

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk