robot plaeneklipper gfs groen vaekstRobot-Olsen Banden, permanente domer, flere planter og mere skovrum.

Skovrummet ved Bastionen er genåbnetskovrummet orestad syd
Siden august har parken ud for Bastionen på Else Alfelts Vej været lukket af, fordi planter, græs og træer har haft brug for at komme til hægterne. Nu er parken åben igen.

"Den har stadig brug for ekstra omsorg, kærlighed og pleje. For at værne om beplantningen sætter Grundejerforeningen Ørestad Syd mindre kastanjehegn op om bedene og appellerer til, at andre vil hjælpe med at passe på det grønne byrum," skriver GFS.

"Vi håber, at alle vil være med til at give området en chance for rigtigt at komme ovenpå, så vi får den park, vi drømmer om," siger driftschef i GFS Ørestad Christian Andersen.

Skovrummet på Else Alfelts Vej udvides igen i 2022, når grundejerforeningen etablerer endnu en etape af helhedsplanen ud for AAB på hjørnet mod Asger Jorns Allé. Læs mere her.

Blå mynteguldbilleLÆS OGSÅ: Sjælden bille har spist Ørestads mynte i årevis

 

Ørestad tester robotplæneklippererobot plaeneklipper gfs groen vaekst
GFS Ørestad afprøver sammen med Grøn Vækst soldrevne robotplæneklippere flere steder i Ørestad. De tre testrobotter er døbt Egon, Benny og Kjeld, og man kan nu møde dem ude i byen.

"Et af målene i grundejerforeningernes arbejde mod et mere bæredygtigt Ørestad er at reducere CO2, og her kan robotterne være med til at bane vejen," skriver GFS.

"Sammen med vores driftsoperatør og samarbejdspartner Grøn Vækst har vi allerede opdateret håndholdt værktøj og mindre maskiner til el. Nu tester vi CO2-sparende plæneklippere, som også har den fordel for beboerne og brugerne af arealerne, at de er tæt på lydløse," siger Christian Andersen, Driftschef i GFS Ørestad.

Egon er set patruljere et græsstykke ved Den Landskabelige Kanal i Ørestad Nord, mens Benny drøner rundt i Byparken. Kjeld kan opleves på molepladsen på Else Alfelts Vej. "Tag godt imod Olsen Banden, og hjælp os med at passe på dem," lyder det fra GFS.

Ørestad City beholder domen i Prismehavenprismehaven dome indvielse2
I forbindelse med luftforureningsprojektet Thrive Zone Amager testede Ørestad City to domer i Prismehaven og ved Field’s. Testen er nu slut - men der er et dome-formet twist. Grundejerforeningen Ørestad City har valgt at købe og derved beholde væksthuset i Prismehaven.

"Det har vist sig at være et super godt mødested og samlingspunkt for beboere og ansatte i området," skriver GFS.

Bestyrelsen fortæller, at man ser store muligheder i at kunne bruge domen i forbindelse med mindre arrangementer.

 

dome luftforureningLÆS OGSÅ: Nyt projekt i Ørestad skal minimere luftforurening

Flere planter langs med søernevandlaug graesmaatter gfs
Ørestad Vandlaug har udlagt 15 nye plantemåtter ved søerne i Ørestad Syd. Vandlauget udvider løbende det grønne bånd på søernes sydside, og det er der en helt særlig grund til.

Det grønne bånd udvides for at undgå, at bølgerne spiser gangstien. Uden et robust beplantningsbånd ville søerne æde sig ind på stien lidt efter lidt.

"Plantemåtterne skal samtidig forskønne vandbredden og fremme livet på begge sider af vandoverfladen," skriver GFS.

Man kan læse meget mere om livet i søerne på molepladsen på Richard Mortensens Vej, hvor Vandlauget har opsat et skilt om, ja, livet i søerne.