Ørestad Parkeringsforening nedlægges

  • Jakob Korshøj

parkeringshus edv thomsenGeneralforsamling: Ørestads Parkeringsforening nedlagde sig selv

"Ørestads Parkeringsforening foreslås nedlagt på grund af manglende opbakning fra lokalområdet. I foreningens første hele budgetår i 2016 var vi 224 betalende medlemmer. I skrivende stund er vi 13. Det er en nedgang på mere end 93%, og medlemstallet har været sivende i alle år," lyder det i referatet af generalforsamlingen 14. september.

Formanden for Ørestad Parkeringsforening, Kirsten Lindberg Andersen, er ærgerlig over konklusionen: "Det er selvfølgelig kedeligt, at bestyrelsen i Ørestad Parkeringsforening måtte komme til den konklusion, at der ikke er tilslutning til at føre foreningen videre. Vi har kæmpet i fem år og følte, at nye kræfter skulle til. I juni skrev jeg en opfordring til medlemmerne om, at nogen kunne overtage foreningen og tage kampen sammen med politikere, der støtter kampen mod høje parkeringspriser, men ingen har meldt sig. Det er trist, og bestyrelsen siger tak for fem år og håber, at politikerne på et tidspunkt vil få gjort noget ved denne store forskelsbehandling," fortæller hun til Ørestad Avis.

5 års engagement
Ørestad Parkeringsforening har i de forløbne 5 år arrangeret borgermøder, hvervekampagner og brochureuddelinger. Derudover har de støttet de fire Ørestad-borgere, der tidligere i år gik i retten mod Københavns Kommune og By & Havn, med advokathjælp og ved at stå for pressekontakt i retssagen. Københavns Kommune og By & Havn vandt retssagen.

parkeringshus edv thomsenLÆS OGSÅ: Stor skuffelse over byretsdom om parkering

"Desværre har bestyrelsens arbejde, hverken via det politiske eller det juridiske spor, kunnet forbedre forholdene for parkanter i Ørestad. Vi oplever derfor, at vores muligheder er udtømte," skriver foreningen i referatet af generalforsamlingen.

Om foreningens nedlæggelse skriver de afslutningsvist: "...at den afgående bestyrelse får mandat til at bruge majoriteten af foreningens resterende aktiver på at indrykke annoncer i lokalaviserne forud for det kommende kommunalvalg, hvor vi opfordrer parkanterne i Ørestad til at stemme på partier og kandidater, der ønsker at gøre noget politisk ved forskelsbehandlingen af bilister i Ørestad."

Ørestad Parkeringsforening blev etableret i 2016.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk