Fodboldpiger træner med pandelamper i Ørestad

orestad if fodbold lysDet er blevet vinter, og børnene fra Ørestad IF er begyndt træningen i mørke-fodbold. Pandelamper og malerlamper fra Silvan er en del af udstyret i Byparken i Ørestad City. Ørestad blev lovet flere baner og lysanlæg i 2016. Men intet er blevet til noget

Begrebet 'pandelampetræning' er opstået i Ørestad, fordi der ikke er lysanlæg på nogle af de få baner, som fodboldafdelingen i Ørestad IF kan bruge. Så ud over fodboldstøvler og benskinner, er pandelamper og en malerlampe fra Silvan en del af udstyret. Det skyldes, at Ørestad Citys eneste fodboldbane ligger hen i mørke fra sidst på eftermiddagen i vinterhalvåret. Fodboldspillerne må tænke kreativt eller undvære at dyrke deres yndlingsport i vinterhalvåret. Til trods for at underlaget af kunstgræs på banen i Byparken jo faktisk er lavet for at man kan spille hele året.

Sidste mandag mødte politikeren Andreas Pourkamali (RV) op for at se pangelampetræningen med egne øjne.

"I København skal det være sådan, at man kan komme til at dyrke idræt tæt på sin bopæl. Der er ikke ubegrænset plads at tage af i Ørestad, men vi kan starte med optimere de eksisterende idrætsanlæg, så de kan bruges året rund. Derefter må vi finde plads til idrætsfaciliteter hvor det er muligt. Beboerne i Ørestad har jo lige så meget krav på idrætsfaciliteter som alle andre københavnere," siger Andreas Pourkamali, som nu har bragt sagen op i Kultur- og Fritidsudvalget sammen med Michael Gatten (V). Udvalget skal drøfte behovet for fodboldbaner i Ørestad på et møde torsdag 9. november. 

Ørestad er en af Københavns børnerigeste bydele og Københavns Kommune afsatte i 2016 3 mio. kr. til etablering af fodboldbaner i Ørestad Syd. Blandet andet blev Ørestad lovet en 'boldfælled' på området mellem Kanonvej og Ørestad Syd. Men ifølge ifølge Københavns Kommune er området underlagt forskellige naturmæssige hensyn, som har vist sig at være mere komplicerede end oprindeligt antaget. Derfor kan boldfælleden først være klar i løbet af 2019.

Desuden skulle der anlægges en en 'rigtig' fodboldbane i fuld størrelse og med lysannlæg ved Kalvebod Fælled Skole i Arenakvarteret. Men den er siden blevet 'nedgraderet'. Der kommer kun en halv bane med lysanlæg langs den ene side. Formand for Ørestad IF, Mette Christina Nielsen, ved faktisk ikke, hvorfor.

"Vi formoder, at svaret kan findes i Kultur og Fritidsforvaltningen. Vi ved heller ikke, hvorfor man i sin tid ikke lavede en rigtig eller en rigtig 8-mandsbane i Byparken eller hvorfor lys i en begrænset tidsrum er blevet afvist," siger hun.

I disse dage forsøger Ørestad IF at møde op til så mange kommunale valgmøder som muligt, og hver gang spørger de hvorfor der ikke laves flere idrætsfaciliteter i Ørestad.

LÆS: Andreas Pourkamali: Vi skal have flere idrætsfaciliteter i Ørestad

"Vi ønsker blot at give bydelens mange børn og unge mulighed for at spille dyrke sport herunder fodbold – hvor de bor. Og vi ønsker kun at finde gode løsninger, der ikke er til gene for nogen. Udfordringen er selvfølgelig, at der fortsat vil være stor tilflytning, især børnefamilier. Så selvom der bygges en halv bane ved den nye skole med lys på den ene side af banen, så vil det fortsat slet ikke være nok. Det er skønt at bo i en bydel med så mange børn, men vi er også nødt til at have forhold og dermed tilbud til dem. Det er som regel sådan et samfund hænger bedst muligt sammen," siger Mette Christina Nielsen.

ørestad IF, idræt

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 5971

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk