176 boliger klar til nye beboere i Bellakvarteret

bellakvarter oversigtADe første to boligkarréer i Bellakvarteret står færdige i marts-april måned i år. Det drejer sig om Skyttehusene I og Halldorhus, som rummer henholdsvis 72 og 104 nye familieboliger

Skyttehusene i Bellakvarter har forventet indflytning i marts 2018. Karréen kommer til at ligge med udgang til de nye veje Dea Trier Mørchs Vej, Halldor Laxness Vej og Emma Gads Vej.

Halldorhus i Bellakvarter har forventet indflytning i maj og juni 2018. Karréen kommer til at ligge med udgang til Halldor Laxness Vej, Dea Trier Mørchs Vej og Ørestads Boulevard.

I alt består Bellakvarteret af tre områder: Rækkehuskvarteret ligger ud mod Center Boulevard. Her er 175 boliger er allerede afleveret og indflyttet. Karrékvarteret langs Ørestads Boulevard og C.F. Møllers Allé er ved at blive bygget. De næste karréer i området – Laxnesshus, Organistens Hus og skyttehusene II-IIII - er under opførelse og færdiggøres senere på året.

 

To daginstitutioner på tegnebrædtet
Endelig kommer Bella Business kvarter i den nordlige del af Bellagrunden, som skal opføres 2019-2021. En såkaldt startredegørelse kommer til politisk behandling i år. Her er indgår der bl.a. to nye daginstitutioner i kvarteret. Daginstitutionerne kommer til at varetage pasningsbehovet for kvarterets 5.500 nye beboere. Det er endnu ikke fastlagt, hvor de kommende institutioner skal ligge. Det fastsættes i den nye lokalplan for området, som påregnes vedtaget i november 2018.

Skyttehusene og Halldorhus
Skyttehusene er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og er udført i tre forskellige typer røde teglsten. Lejlighederne har vinduer til gulv, som skaber et stort lysindfald i løbet af dagen og rummer altan, fransk altan eller have og en hyggelig baggård, som giver karréen et grønt udemiljø. Halldorhus er tegnet af Arkitema Arkitekter og er kendetegnet ved sit recesmurværk i mørke tegl og ved det matpolerede aluminiumstårn, som rejser sig på toppen af karréen. Lejlighedernes indre er præget af dansk design, rene linjer og god indretning. Hver enkelt lejlighed har gennemlyste og funktionelle rum. Det giver en oplevelse af sammenhæng mellem arkitektur og design og store indeklimamæssige kvaliteter.

Mere om Bellakvarteret og ledige lejemål: www.bellakvarter.dk

 

Bellakvarteret, solstra

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3911

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk