Ørestads gymnaster er på vej mod eliten

orestad if teamgym serieI sæsonen 2017-18 kunne Ørestad IF’s gymnastikafdeling for første gang oprette et konkurrencehold indenfor spring og rytme gymnastik. Holdet er blevet en stor succes og nu er der optagelsesprøber til flere TeamGym-hold

• 3. marts deltog et juniorhold fra Ørestad IF for første gang nogen sinde i en gymnastikkonkurrence i talentrækken i TeamGym. 10. marts var det miniholdets tur ved en konkurrence i Helsinge. Juniorpigerne blev nummer 6 ud af i alt 10 hold. Minipigerne blev samlet set nummer 29 ud af i alt 44 hold. Ganske godt for de to hold, der repræsenterede Ørestad IFs gymnastikafdeling i talentrækken for første gang nogensinde.
De i alt 23 piger træner flere gange om ugen på Ørestads TeamGymhold, så de i konkurrencerne kan stille med  11 piger på et mini-hold og 12 på et juniorhold.

"Både vores mini-hold og vores junior-hold har kun være til første runde ud af i alt to runder, men de har klaret sig virkelig flot og vi er vildt stolte af dem. Om det bliver til medaljer inden for deres puljer vil tiden vise. Juniorholdet skal i  konkurrence igen 21. april i Virum og miniholdet  27. april i Helsinge," fortæller holdets træner Line Hornbech.

"Vores piger er ikke blandt de bedste endnu, men at vi overhovedet kan oprette et TeamGymhold, efter at foreningen har eksisteret i seks år, er ret flot. Jeg kan som træner også godt skrive under på, at det har krævet et temmelig stort stykke benarbejde af et ret sejt trænerteam!" tilføjer hun.

orestad if teamgym rosaEndnu flere hold
Til næste sæson håber gymnastikafdelingen at kunne oprette endnu flere hold. Med et mikrohold for 5-9 årige kan de helt små børn også få lov at blive så dygtige, at de kan stille op i talentrækken. Desuden skal minihold og juniorhold fortsætte, og gerne forstærkes med flere gymnaster.
For at komme med på TeamGym skal man bestå en optagelsesprøve.
TeamGym består både af springgymnastik (på bane og trampolin) samt en rytmisk serie på gulv, så det er vigtigt gymnasterne har lyst til begge dele.

orestad if teamgym bKræver stor motivation
Til optagelsesprøvernene kigger trænerne primært efter talent og ikke færdigheder. Aspiranterne skal have spændstighed, muskelstyrke og smidighed. De skal have musikalitet og koordinationsevne. Og så skal de have evnen til at forstå rettelser .
Holdene vil komme til at træne 2-3 gange om ugen. De får et hjemmetræningsprogram.Der vil også være weekendture og dertil kommer selve konkurrencerne.
"At være på et konkurrencehold betyder meget træning, og der er visse forventninger til både gymnaster og forældre. Derfor skal det være et velovervejet valg, hvis man bliver tilbudt og takker ja til en plads på disse hold," siger Line Hornbech.

Optagelsesprøverne finder sted mellem 3. og 22. maj. Læs mere om optagelsesprøver og træningstider mv. på www.orestadif.dk

ørestad IF

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2329

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk