Slå katten af tønden i Naturcenter Amager

kaephest naturcenter amager onlineFastelavn på Naturcenter Amager er noget helt særligt. Byg din egen kæphest og angrib tønden ridende

• Traditionen tro er der også i år fastelavn og tøndeslagning på Naturcenter Amager. Centret inviterer alle hekse, trolde, indianere, robotter, superhelte, løver og hvad er deller findes af eventyrfigurer til at slå et ordentlig slag til fastelavnstønden. Arrangementet sker i samarbejde med Ørestad Grundejerforening.
”Vi synes, det er et super arrangement, at vores børn får lov til at opleve en anderledes fastelavn midt i Naturparken. Vi håber selvfølgelig, at der kommer en masse udklædte børn til vores fastelavns fest og slår på tønden. Vi giver også en fastelavnsbolle eller en pandekage fra bålet,” fortæller Birte Rasmussen fra Ørestad Grundejerforening.

Og som det er tradition på Amager, hvor der også slås katten af tønden til hest, er det muligt at cykle eller ride på en kæphest hen til tønden. 

"Fordi vi er på Amager, gør vi det på vores helt særlige måde, hvor børn kan cykle eller ride på en kæphest hen til tønden. Det er en gammel lokal tradition helt tilbage fra femtenhundredtallet, at bønderne på Amager mødtes til fastelavn og slog katten af tønden til hest. I gamle dag var et en rigtig kat, der blev lukket inde i tønden, men det gør vi heldigvis ikke mere," fortæller naturvejleder ved Naturpark Amager Jes Aagaard.

Har du eller dit barn ikke lige en kæphest til at være standsmæssigt ridende til fastelavn, kan du alle weekender op til fastelavn lave en kæphest på Naturcenter Amager. Du skal sørge for at have en yndlingssok med, som du så kan dekorere til hoved på kæphesten. Har du nogle farverige plastikposer kan de anvendes til ører på hesten.

Du kan også pynte din jernhest - cyklen, og øve balance på en lille træningsbane.
Endelig er det selvfølgelig også muligt at lave et fastelavnsris.
Fastelavnsris og kæpheste er alle weekender op til fastelavn og tøndeslagningen finder sted den 3. marts kl. 11.00 i Naturcenter Amager.

naturcenter amager, fastelavn

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2306

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk