Testcenter lukker helt

bella center test vaccine image3Copenhagen Medical har besluttet at lukke hele deres testcenter i Bella Center i Ørestad. Lukningen sker søndag 16. maj kl. 16.

Beslutningen kommer efter de mange klager over trafikgener på C.F. Møllers Allé og Doris Lessings Vej, gener som kommer p.g.a. de mange mennesker, som komer i bil for at benytte drive-in teststedet. Beboerne har f.eks. oplevet udrykningskøretøjer, som var nødsaget til at køre op på fortovet, da vejen var blokeret af biler, som holdt i kø.

Klagerne bevirkede i sidste uge, at C.F. Møllers Allé blev afspærret ved Ørestads Boulevard, så bilisterne kun kunne komme ind til centret via Center Boulevard. Men Region Hovedstadens Akutberedskab, som har det overordnede ansvar for testcentrene, bad alligvel Copenhagen Medical om at lukke drive-in sporet i Bella Centeret. 
Det har nu fået Copenhagen Medical til at lukke hele deres kviktest-center i Bella Center, både walk-in og drive-in delen. I stedet vil selskabet finde en anden lokation. Testcenteret lukker søndag 16. maj kl. 16.

”Vi har været glade for at kunne tilbyde borgerne løsningen i Bella Center med bl.a. drive-in og døgnåbent, men vi respekterer selvfølgelig regionens beslutning, og er nu på udkig efter alternativer,” siger Jeppe Handwerk, direktør i Copenhagen Medical.

Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet, forklarer at man kun bad Copenhagen Medical om at lukke drive-in centeret:
"Vi har i Store Bededagsferien forsøgsvis omlagt trafikken til drive-in i Ørestad, men må erkende, at det ikke var tilstrækkeligt, og stadig volder trafikale udfordringer til gene for naboerne. Så det lukker vi. Jeg håber, at naboerne er forstående overfor, at vi lige skal give leverandøren tid til at komme på plads på nye lokationer. For der er stadig stor brug for testkapaciteten,” siger hun i en pressemeddelelse.

openhagen medicals arbejder på hurtigst muligt at etablere et nyt teststed på Amager. Samtidigt arbejdet Aktuberedskabet på at finde endnu flere lokationer til nye teststeder I København, da behovet for test stadig er stigende.

"Københavnerne skal ikke bekymre sig om færre testtilbud efter den 16. maj, Akutberedskabet er i samarbejde med Københavns Kommune ved at undersøge, hvor i København der kan oprettes nye teststeder. Samtidig ser man på, om der alternativt kan etableres et nyt regionalt drive-in sted," udtaler Kirstine Vestergård Nielsen.

 

Bella Center, Bellakvarteret, corona

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 7893

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk