Udvalg vil have undersøgt 'låg' på motorvejen

safia ullah motorvej L1020890Nu skal der arbejdes videre med ideen om overdækning af motorvejen i Ørestad

På mødet i Teknik- og Miljøudvalget mandag 11. oktober var der fuld enighed, om, at Teknik- og Miljøforvaltningen skal arbejde videre med ideen om at overdække motorvejen gennem Ørestad. Forslaget var stillet af  Jens-Kristian Lütken fra Venstre.
Før forslaget blev drøftet, havde Safia Ullah fra Ørestad foretræde for udvalget, så hun kunne fremlægge sine tanker om en overdækning, men også for at fortælle politikerne om de støjproblemer, som motorvejen giver i dag.

safia ullah motorvej L1020884

LÆS OGSÅ: Der er noget vi må tale om: Støjen fra motorvejen

Øresundsmotorvejen skærer lige igennem Ørestad, og deler bydelen i to. Det er en stærk trafikeret vej, og der forventes kun øget trafik de kommende år. I den netop indgåede aftale om Infrastrukturplan 2035 indgår en udvidelse af Øresundsmotorvejen med et ekstra spor i hver retning.

Udvidlelsen er ifølge Jens-Krisatian Lütken en oplagt anledning til at sætte gang i en længe ønsket overdækning af motorvejen. Et 'låg' vil både kunne reducere støjen i bydelen og skabe et nyt rum for byudvikling eller rekreative områder.  

Helt konkrat skal Teknik- og Miljforvaltningen nu udarbejde en sag til politisk drøftelse om "Mulighederne for overdækning af Øresundsmotorvejen ved Ørestad". Derefter skal  forvaltningen "udarbejde et budgetnotat til forhandlingerne overførselssagen 2021-22 om finansiering af en forundersøgelse af overdækning af Øresundsmotorvejen i området ved Ørestad City".

blandet andet skal det afklares, om det er muligt at placere boliger og erhverv på overdækningen, så byggeriet kan finansiere noget af projektet. Jens-Kristian Lütken (V) er virkelig glad for at et enigt udvalg bakkede op om forslaget.

LÆS OGSÅ: Overdækning skal drøftes i udvalg

"Nu er der en hel masse ting der skal afklares i forhold til ejerforhold og finansiering, men det vigtigste er i første omgang at ideen nu er kommet på lystavlen på rådhuset og det er noget der bliver arbejdet videre med i den kommende tid,” siger Lütken.

”En overdækning vil – ud over at være en optimal støjreducerende løsning for beboerne i området - give mulighed for at skabe et mere sammenhængende og samlende byrum i Ørestad med et væld af muligheder som eksempelvis grønne områder eller idrætsfaciliteter. Der er lang vej endnu, men det er et vigtigt første skridt og derfor kan vi godt tillade os at være glade”, siger han.

Der er flere udfordringer der skal løses, før overdækningen kan blive bygget. Blandt andet ejes motorvejen af staten. Rune Dybvad (S) bakkede også op om forslaget, men understreger at mange spørgsmål skal afklares først:
"Man kan sige, at den første udfordring er, at det ikke er kommunens vej - det gør det altid mere besværligt. Der er noget dialog med nogle ejere, som man skal i gang med, men det kan jo være, de er interesseret i at lytte til gode argumenter, når Københavns Kommune henvender sig", siger Rune Dybvad (S) til TV Lorry.

Link til forslaget: Københavns Kommune (kk.dk)

øresundsmotorvej

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2195

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk